De unde să mai ia bani statul

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 iunie 2013 96 afişări

Dacă s-a terminat misiunea de reducere a deficitului bugetar dinainte de criză, acum urmează a doua misiune trasată de UE României de creditorii externi: să crească încasările la buget şi să reformeze sistemul de asistenţă socială.

De unde să mai ia bani statul

Comisia Europeană cere Bucureştiului, în recomandarea privind programul naţional de reformă pentru 2013, să găsească moduri de îmbunătăţire a colectării veniturilor, să egalizeze vârsta de pensionare între femei şi bărbaţi, să schimbe sistemul de pensii în aşa fel încât să stimuleze angajarea vârstnicilor, să majoreze investiţiile în educaţie şi formare profesională, să limiteze duratele de internări în spitale şi să cheltuiască mai eficient banii pentru combaterea sărăciei.

"Reducerea sărăciei continuă să fie o problemă importantă. În 2011, 40,3% din populaţia României era expusă riscului de sărăcie şi de excluziune socială, aproape cu două treimi mai mult decât media UE de 24,2%", arată documentul.

CE recomandă României să finalizeze programul cu FMI-UE, care a fost prelungit cu trei luni şi va fi evaluat în data de 26 iunie de conducerea FMI. CE nu pomeneşte nimic despre necesitatea sau probabilitatea unui viitor nou acord, însă Guvernul a anunţat că ar vrea să încheie un nou acord după expirarea celui actual.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-unde-sa-mai-ia-bani-statul-10917801
10917801
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.