De ce sunt scumpe utilitatile?

Postat la 13 decembrie 2005 2 afişări

Pretul la utilitati reprezinta suma dintre costul de productie si cel de adaptare la noile cerinte de mediu.

Pretul la utilitati reprezinta suma dintre costul de productie si cel de adaptare la noile cerinte de mediu.

PLAFON: Chiar daca utilitatile reprezinta bunuri netranzactionabile, cresterile de preturi trebuie sa se produca - nu catre un nivel mondial sau european, ci catre un nivel care sa acopere cele doua categorii de costuri.

PRODUCTIE: "Costul de productie este mare din cauza echipamentelor depasite, uzate fizic si moral, din cauza managementului defectuos si, nu in ultimul rand, din cauza costurilor salariale al caror ritm de crestere depaseste ritmul de crestere al productivitatii", spun expertii GEA.

MEDIU: Costurile de mediu, la care Romania s-a angajat in negocierile cu Uniunea Europeana, abia acum incep sa fie incluse in pret, pe masura ce se produc si investitii pentru reducerea poluarii.

INVESTITII: Productia de energie este in mare masura imbatranita si are nevoie de investitii importante. Pentru perioada 2006-2015, efortul investitional necesar modernizarii intregului sector energetic este de 6,85 miliarde de dolari, conform datelor furnizate de Ministerul Economiei si Comertului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
De ce sunt scumpe utilitatile?
/actualitate/de-ce-sunt-scumpe-utilitatile-979333
979333
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.