De ce se lasă de meserie piraţii somalezi. România atacă ameninţător cu o treime din forţele navale: o fregată

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 septembrie 2011 165 afişări

În lupta cu piraţii somalezi, România decide să se implice activ pentru a reinstaura pacea în traficul naval din Oceanul Indian. Prin vocea preşedintelui Traian Băsescu, România va cere NATO să îşi retragă fregata cu care participă la operaţiunea "Active Endeavour" din Marea Mediterană, pentru a o putea disloca în zona Cornului Africii.

Acţiunile armate ale piraţilor somalezi, desfăşurate în Oceanul Indian şi insulele Seychelles, le-au adus acestora câştiguri de zeci de milioane de dolari anul trecut.

"Este o misiune mult mai dură, pentru că se înscrie în efortul statelor UE de a pune în siguranţă liniile de navigaţie din Oceanul Indian, din Golful Aden. Cu informarea partenerilor din NATO, vom redistribui capabilităţile noastre din Mediterană în Oceanul Indian", a precizat Băsescu.

Potrivit gândul, în prezent, fregata care participă la misiunile NATO din Mediterană este "Regina Maria", deci se poate presupune că aceasta va fi nava care va lupta contra piraţilor din zona Golfului Aden. Detalii privind misiunile din zona Africii nu au fost încă făcute publice. România dispune de trei fregate, din care doar două sunt de tip 22 - "Regina Maria" şi "Regele Ferdinand" (trimisă recent în largul coastelor Libiei). Cea de-a treia, fregata Mărăşeşti, este de obicei mai activă în Marea Neagră.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somalia,
pirati,
atac,
romania,
/actualitate/de-ce-se-lasa-de-meserie-piratii-somalezi-romania-ataca-amenintator-cu-o-treime-din-fortele-navale-o-fregata-8683539
8683539
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.