De ce pleacă românii la muncă în străinătate. Pentru că "România e săracă, mizeră, coruptă şi lipsită de oportunităţi"

Postat la 04 octombrie 2011 14 afişări

Românii consideră că sunt forţaţi să plece la muncă în străinătate pentru că şi-au pierdut locurile de muncă sau li s-au diminuat semnificativ veniturile, iar şanse reale sunt doar în străinătate, România fiind considerată "săracă, mizeră, coruptă, prost condusă şi lipsită de oportunităţi".

Persoanele care cred că migraţia pentru muncă în străinătate a crescut în 2010 consideră că acest fenomen este cauzat de înrăutăţirea situaţiei din România în perioada de criză şi de dezamăgirea faţă de viaţa şi oportunităţile din ţară.

"Aproape toate aceste persoane împărtăşesc opinia că oamenii sunt forţaţi să plece la muncă în străinătate pentru că şi‑au pierdut locurile de muncă şi/sau li s‑au diminuat semnificativ veniturile, iar şanse reale sunt doar peste hotare, România fiind «săracă», «mizeră», «coruptă», «prost condusă» şi «lipsită de oportunităţi»", se arată în studiul "Impactul crizei economice asupra migraţiei forţei de muncă româneşti, prezentat marţi de Friedrich Ebert Stiftung.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-pleaca-romanii-la-munca-in-strainatate-pentru-ca-romania-e-saraca-mizera-corupta-si-lipsita-de-oportunitati-8837563
8837563
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.