De ce nu avem mai mulţi absolvenţi de facultate în ţară: Lipsa profesorilor din învăţământul superior este prima cauză. Ce ar trebui să facă statul VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 25 iulie 2021 48 afişări

De ce nu avem mai mulţi absolvenţi de facultate în ţară: Lipsa profesorilor din învăţământul superior este prima cauză. Ce ar trebui să facă statul VIDEO

Lipsa profesorilor din învăţământul universitar este o problemă care impactează direct numărul de absolvenţi creaţi de o universitate. În lipsa suplimentării numărului de cadre didactice, facultăţile din România nu vor putea depăşi pragul actual de absolvenţi pe care îi oferă.

„Trebuie să ne uităm la învăţământul superior şi aici aţi pus întrebarea cum putem să creştem. Aici lucrurile sunt clare. Deci avem această lipsă de profesori care nu ne permite să creştem numărul de locuri şi în consecinţă nici numărul de absolvenţi nu creşte spectaculos”, a spus Radu Gramatovici la ZF Live.

În această situaţie, statul român ar putea avea un cuvânt de spus, prin crearea unor facilităţi destinate viitorilor profesori universitari, ce ar putea face catedra mult mai atractivă pentru aceştia.

„Statul  ar putea să o ofere bonificaţii şi beneficii tinerilor care vor să intre ca profesori în învăţământul superior. Asta este singura singura soluţie care ar putea avea un efect în cascadă”, a mai declarat prorectorul.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.