De ce mor americanii din ce în ce mai tineri? Speranţa de viaţă în SUA este cea mai mică din 1996

Postat la 19 aprilie 2023 176 afişări

De ce mor americanii din ce în ce mai tineri? Speranţa de viaţă în SUA este cea mai mică din 1996

Speranţa de viaţă în Statele Unite este de 76,1 ani, cea mai mică din 1996. Mortalitatea în exces afectează mai multe state republicane. Rata sinuciderilor a crescut cu 70% în douăzeci de ani cu aproximativ 48.000 de decese.

Armele, accidentele de maşină şi supradozele care îi decimează pe cei mai tineri sunt principalele cauze ale acestei situaţii. Speranţa de viaţă în Statele Unite este de 76,1 ani, cea mai mică din 1996, scrie Le Monde.

Cifra este cunoscută, speranţa de viaţă americană este în cădere liberă de câţiva ani şi s-a situat la 76,1 ani în 2021, cel mai scăzut nivel din 1996, conform datelor NCHS (Centrul Naţional de Statistică a Sănătăţii) din 2022. Declinul de la 2019 este de 2,7 ani, nemaiauzit de la începutul anilor 1920, iar COVID nu explică totul.

Mai puţin cunoscute, însă, sunt motivele acestei performanţe slabe. Americanii nu ajung bătrâni pentru că mor mai devreme. Unul din 25 de americani în vârstă de 5 ani astăzi nu va împlini vârsta de 40 de ani, potrivit unui sondaj aprofundat al Financial Times publicat pe 31 martie: este de patru sau cinci ori mai mult decât în ​​alte ţări dezvoltate. Explicaţiile sunt omuciderile, accidentele de circulaţie, supradoze, boli legate de obezitate. Americanii mor de bolile Americii, în floarea vieţii.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americani,
speranta de viata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.