De ce contestă Bill Gates criptomonedele

Postat la 09 aprilie 2018 93 afişări

Bill Gates nu pare să fie un fan al criptomonedelor: într-un răspuns la secţiunea „Întreabă-mă orice” de pe site-ul Reddit, fondatorul Microsoft şi al doilea cel mai bogat om din lume spune că părerea sa este că anonimitatea din spatele criptomonedelor „nu este un lucru bun”, scrie site-ul oficial al Forumului Economic Mondial.

De ce contestă Bill Gates criptomonedele

Gates a adăugat că societatea beneficiază de pe urma faptului că guvernul poate să identifice persoanele care fac evaziune fiscală sau spălare de bani sau cele care finanţează activtăţi teroriste.

 

„Caracteristica principală a criptomonedelor este anonimitatea. Acesta nu cred că este un lucru bun. Abilitatea guvernurilor de a identifica activităţi de spălare de bani, evaziune fiscală şi finanţarea terorismului este un lucru bun”, a scris Gates.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.