De ce chelnerii supraponderali te fac să bei mai mult alcool. 6 lucruri care îţi influenţează în mod inconştient comanda la restaurant

Postat la 19 iunie 2017 168 afişări

Nu este nici un secret că se întâmplă multe lucruri în jurul tău atunci când mănânci la un restaurant - chelnerii în jur, muzica pe fundal şi există şi meniul pe care trebuie să-l consultaţi.

De ce chelnerii supraponderali te fac să bei mai mult alcool. 6 lucruri care îţi influenţează în mod inconştient comanda la restaurant

În timp ce aceste elemente par complet obişnuite, cercetătorii au arătat că aceşti factori, dar şi alţii, pot influenţa ceea ce veţi consuma.

Specialiştii de le Universitatea Cornell au prezentat o serie de factori care influenţează comanda la restaurant:

Indicele de masă corporală (IMC) al ospătarului

S-ar putea să vă gândiţi că principalul scop al chelnerului vostru este doar să vă servească, însă cercetătorii au descoperit că greutatea lui are o influenţă directă asupra a ceea ce vei mânca şi bea. Un nou studiu a descoperit că există de patru ori mai multe şanse ca oamenii să comande desert atunci când chelnerul are un IMC ridicat - şi efectul este mai mare la clienţii mai slabi. Potrivit aceluiaşi studiu, a afectat chiar şi cât au băut: clienţii cu un chelner supraponderal au consumat 17% mai mult alcool decât cei cu unul mai slab. Pentru a combate această situaţie, cercetătorii spun că este mai bine să decideţi înainte de a vă aşeza la masă dacă doriţi sau nu să serviţi şi desert.

Citiţi continuarea pe www.gustarte.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.