De ce a decis un grup de artişti să arunce în aer o maşină plină de bani

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 27 septembrie 2020 47 afişări

Când ai talent şi te deranjează ceva, poţi găsi mai uşor o cale de a atrage atenţia asupra a ceea ce te nemulţumeşte, aşa cum au procedat doi artişti londonezi, Hillary Powell şi Dan Edelstyn.

De ce a decis un grup de artişti să arunce în aer o maşină plină de bani

Cei doi au dorit să atragă atenţia asupra datoriilor toxice şi să elibereze cât de mulţi oameni puteau de ele, inspiraţi de iniţiative similare din alte ţări, conform The Guardian. Aceştia au reuşit să cumpere ieftin datorii de un milion de lire sterline şi să le şteargă, prezentând acest lucru sub forma unui film intitulat „Bank Job” în care aruncă în aer o dubiţă plină cu bani. Banii nu sunt reali, ci confecţionaţi din hârtia reciclată de la bancnote vechi retrase din circulaţie şi au fost aruncaţi în aer pentru a sublinia efectele devastatoare provocate de datorii. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.