De ce a decis un bancher să renunţe la oportunităţile mediului financiar pentru a fi consilierul unui antreprenor local activ în industria de fashion

Autor: Andra Stroe Postat la 04 octombrie 2023 71 afişări

De ce a decis un bancher să renunţe la oportunităţile mediului financiar pentru a fi consilierul unui antreprenor local activ în industria de fashion

Laurenţiu Ciocîrlan, unul dintre cei mai cunoscuţi bancheri de investiţii din România, aflat în managementul unora dintre cele mai importante listări la Bursa de Valori Bucureşti şi fost Managing Partner al EquiLiant Capital, creat de fraţii Pavăl, a devenit consilierul personal al lui Darian Vicol, fondatorul retailerului românesc de fashion Made By Society. „Rolul meu este să îl sprijin atât pe  el, cât şi echipa managerială în definirea strategiei de extindere în străinatate şi în atragerea unui investitor care să facă posibilă accelerarea acestei expansiuni. Planul meu este să susţin acest efort de dezvoltare prin asigurarea capitalului şi prin urmărirea disciplinată a principalelor direcţii strategice”, susţine Laurenţiu Ciocîrlan într-un comunicat de presă prin care anunţă noua traiectorie profesională.

Ciocîrlan îşi motivează decizia prin faptul că antreprenorul din spatele brandului a reuşit să crească de la o cifră de afaceri de 100.000 de euro în 2016 la venituri de circa 16 milioane de euro, estimări pentru anul în curs. „Dincolo de aceasta creştere mă atrage faptul că lanţul este deja în pregătiri avansate pentru a intra în piaţa din Polonia. Există puţine firme româneşti care să se poată lăuda cu un concept care se extinde la nivel internaţional. Profesional, voi fi şi mai încântat să pun umărul la succesul internaţional al unei firme româneşti şi, în acest fel, să bătătorim drumul şi pentru alte succese similare. Sunt convins că, după ce drumul e trasat, vor fi şi alţi antreprenori români care vor prinde curaj să iasă din România cu conceptul lor de business”, adaugă Laurenţiu Ciocîrlan.

Lanţul de concept-store-uri deschise sub brandul Made By Society funcţionează în prezent în România, Anglia (Londra) şi Bulgaria (Sofia). Din 2018, compania a deschis 20 de magazine din cele trei pieţe. Echipa numără în acest moment 450 de angajaţi, businessul desfăşurându-şi activitatea în zona de retail fizic şi online, cât şi în cea de producţie, cu o fabrică de confecţii proprie în judeţul Botoşani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
antreprenori,
bancheri,
consilier

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.