David Popovici se apără în faţa acuzaţiilor de tratament preferenţial pe perioada Jocurilor Olimpice

Autor: Rafael Hekman Postat la 29 martie 2024 43 afişări

Înotătorul român David Popovici şi-a exprimat punctul de vedere în urma acuzaţiilor privind un tratament preferenţial în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024. Acesta a postat pe pagina sa din social media un răspuns la informaţii apărute în presă, pe care le consideră incomplet documentate.

David Popovici se apără în faţa acuzaţiilor de tratament preferenţial pe perioada Jocurilor Olimpice

În contextul pregătirilor intense pentru participarea la Paris 2024, Popovici subliniază importanţa unei logistici adecvate, care să asigure atât odihna cât şi concentrarea necesare pentru performanţe optime. Astfel, el susţine că alegerea de a fi cazat în afara satului olimpic a fost luată în considerare cu mult timp înainte şi în urma unei analize riguroase a situaţiei de către echipa sa şi autorităţile sportive relevante.

În replică la afirmaţiile conform cărora ar beneficia de un tratament de lux, Popovici subliniază că hotelul în care va fi cazat este unul obişnuit de 3 stele, iar decizia de a opta pentru acest tip de cazare a fost una colectivă, aplicată şi altor sportivi români din diverse discipline participante la Jocurile Olimpice.

De asemenea, sportivul susţine că el şi echipa sa au informat în repetate rânduri Federaţia de Nataţie şi Pentatlon Modern şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român cu privire la această decizie, iar preşedinţii acestor instituţii sunt în măsură să confirme acest aspect.

Popovici îşi exprimă încrederea în echipa sa şi în autorităţile sportive care au luat aceste decizii şi îndeamnă presa să acorde mai multă atenţie documentării, menţionând că şi în trecut au existat cazuri similare de cazare în afara satului olimpic pentru sportivii români.

În final, îşi exprimă dorinţa de a fi respectat ca sportiv şi cea de a reprezenta ţara cu seriozitate şi integritate la această competiţie de importanţă majoră pentru el şi pentru sportul românesc.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.