David Popovici câştigă aurul şi la 50 metri liber, la europenele de juniori

Autor: Rafael Hekman Postat la 08 iulie 2022 54 afişări

Înotătorul român David Popovici a câştigat vineri proba de 50 metri liber din cadrul Campionatului European de Înot pentru Juniori desfăşurat la Otopeni. Românul a terminat cea mai scurtă şi mai rapidă probă a copetiţiei cu timpul de 22.16.

David Popovici câştigă aurul şi la 50 metri liber, la europenele de juniori

Popovici a câştigat anterior medalia de aur la 200 metri liber masculin şi a contribuit şi la titlul de campioană europeană a ştafetei masculine de 4x100 mteri liber şi a celei de vicecampioană europeană a celei de şafetă mixtă de 4x100 metri liber.

Popovici a fost urmat pe podium de Jere Hribar (22,55) şi Martin Kartavi (22,57).

Tot vineri, Bianca Costea a ratat la o sutime de secundă prezenţa în finala probei de 100 metri liber feminin.

În cea de-a doua semifinală a probei românca s-a clasat a patra, cu timpul de 56.16 secunde. În clasamentul general al semifinalelor, sportiva noastră s-a aflat la 00.01 secunde de italianca Marina Cacciapuoti (56.17 s) şi va fi prima rezervă în finala de sâmbătă seară.

O altă performanţă a serii a fost obţinută în prima semifinală a probei de 200 metri fluture feminin, în care sportiva română Andra Denisa Gorecki a terminat a 3-a, cu timpul de 2:14.49 minute, timp cu care s-a clasat a 5-a în finala de sâmbătă seara, programată de la ora 17:00.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
david popovici,
înot,
campionatul european

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.