Datorii de peste 36 de milioane de lei la Fondul pentru mediu, depistate în primul trimestru

Autor: Laura Mitran Postat la 10 aprilie 2015 219 afişări

Peste 36 de milioane de lei sunt datorii către Fondul pentru mediu depistate în primul trimestru al acestui an, când încasările din taxe şi contribuţii, altele decât timbrul de mediu, au fost de 76,5 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

În primul trimestru al anului 2015, în urma controalelor desfăşurate la nivel naţional, dispuse de preşedintele AFM Adrian Gearâp, au fost efectuate 27 de inspecţii fiscale, fiind constatate sume datorate la Fondul pentru mediu în valoare de 36.225.824 lei, cu o creştere de 268% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014.

Acţiunile realizate de Direcţia Generală de Administrare Fiscală şi Gestiune Financiară vor continua pe întreg teritoriul ţării, cu verificarea contribuabililor care nu-şi îndeplinesc obligaţiile la Fondul pentru mediu, se arată în comunicatul AFM.

Contribuabilii sunt obligaţi să declare lunar, până la data de 25 a lunii următoare celei în care s-a desfăşurat activitatea, contribuţiile, taxele, penalităţile şi alte sume ce constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu.

De asemenea, în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2015, a fost încasată la Fondul pentru Mediu suma de 76.515.443 de lei, din taxe şi contribuţii (altele decât timbrul de mediu), fiind înregistrată o creştere de aproximativ 22 la sută faţă de încasările realizate în 2014.

Contribuţiile la Fondul pentru mediu sunt prevăzute în Ordonanţa de urgenţă nr. 196/2005.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
AFM,
DATORII,
ÎNCASĂRI
/actualitate/datorii-de-peste-36-de-milioane-de-lei-la-fondul-pentru-mediu-depistate-in-primul-trimestru-14116485
14116485
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.