Datorii de 76 milioane euro pentru proiectul imobiliar Pipera City, în insolvenţă

Autor: Cristina Cuncea Postat la 23 ianuarie 2015 45 afişări

Bancpost are de recuperat peste 102 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), 30% din creanţele totale, din proiectul imobiliar Pipera City, pe care omul de afaceri Marius Ivan plănuia să îl dezvolte alături de un partener irlandez în zona Pipera-Tunari şi care a intrat în insolvenţă în 2012.

Administratorul judiciar RVA Insolvency a publicat tabelul definitiv al creanţelor al firmei Creativ Proprietăţi Imobiliare, prin care omul de afaceri intenţiona să dezvolte proiectul. Bancpost, care a finanţat proiectul, este cel mai mare creditor, cu două creanţe admise, de 109,8 milioane de lei (creanţă garantată), respectiv 10,48 milioane de lei (creanţă chirografară).

Proiectul a fost început în 2006, la scurt timp după ce Ivan a vândut companiile Düfa şi Henkel. Omul de afaceri s-a asociat cu Jonathan Youens în firma Creativ Proprietăţi Imobiliare, prin intermediul căreia cei doi au cumpărat de la George Becali, pentru 40 milioane de euro, un teren de 12 hectare din Voluntari, pe care intenţionau să dezvolte 200.000 de metri pătraţi de birouri, spaţii comerciale de 30.000 de metri pătraţi şi circa 800 de locuinţe.

Investiţia în proiect era estimată la 700 milioane de euro.

Proiectul nu a fost însă realizat, iar finalul lunii septembrie 2012 Tribunalul Bucureşti a aprobat cererea firmei de intrare în insolvenţă.

Potrivit datelor RVA, creanţele Creativ Proprietăţi Imobiliare, admise de instanţă, se ridică la aproape 340 milioane de lei (75,5 milioane de euro). În afara de Bancpost, şi acţionarii firmei au fost înscrişi în tabelul definitiv al creanţelor, astfel că firma Creativ Invest Grup, controlată de cei doi oameni de afaceri, trebuie să recupereze 73,2 milioane de lei (peste 16 milioane de euro), în timp ce Marius Ivan mai are, separat, o creanţă în valoare de 14,7 milioane de lei (3,2 milioane de euro).

În tabelul definitiv al creanţelor a fost înscrisă şi firma Arealto Finance, cu 46,7 milioane de lei (peste 10 milioane de euro) şi Credal International, în calitate de fudiciar pentru London Settlement, cu 84,6 milioane de lei ( 18,8 milioane de euro).

Terenul deţinut de Creativ Proprietăţi Imobiliare este situat lângă proiectul de birouri Global City şi vizavi de parcul de afaceri Swan, ultimul, de asemenea, în insolvenţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IMOBILIARE,
INSOLVENŢĂ,
/actualitate/datorii-de-76-milioane-euro-pentru-proiectul-imobiliar-pipera-city-in-insolventa-13782466
13782466
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.