Daniel Dăianu: Până la euro avem de apărat leul

Postat la 01 februarie 2019 44 afişări

A cere BNR să gestioneze dobânzile mici pe piaţă monetară asigurând totodată stabilitatea cursului nu este rezonabil, şi nu trebuie arătat cu degetul la rezerva considerabilă a băncii centrale, spune, într-un comentariu pe blog, economistul Daniel Dăianu, membru în CA al Băncii Naţionale.

Daniel Dăianu: Până la euro avem de apărat leul

Reproducem comentariul lui Daniel Dăianu:

„Există dezideratul conturat politic că, până la jumătatea deceniului ce vine, România să adere la zona euro (ZE); se aduc în acest sens argumente de ordin economic, politic şi geopolitic. Asemenea argumente se regăsesc în Raportul de fundamentare a aderării la ZE, care a fost elaborat sub îndrumarea Comisiei Naţionale formate la începutul anului trecut.

Aderarea la zona euro presupune o moneda naţională cât mai solidă, care să aibă rădăcini într-o economie robustă şi politici bine chibzuite. Este iluzoriu să credem că aderarea se poate face mizând pe clemenţă externă şi ignorând reguli de bună administrare a economiei, lecţii ale istoriei economice, ale crizei din ZE."

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
daniel daianu,
aparat,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.