Danemarca: şeful spionajului din Danemarca, acuzat de divulgare de secrete de stat

Autor: Petru Mazilu Postat la 16 septembrie 2022 15 afişări

Danemarca: şeful spionajului din Danemarca, acuzat de divulgare de secrete de stat

Şeful spionajului din Danemarca este acuzat de divulgare de secrete de stat şi a fost suspendat din funcţie, potrivit Reuters.

Danemarca îl acuză pe şeful spionajului de divulgare de secrete de stat.

Procurorul general al ţării a anunţat vineri că l-a acuzat pe şeful unităţii de informaţii externe a ţării, Lars Findsen, care în prezent este suspendat din funcţie, de scurgere de informaţii strict secrete.

Findsen a respins acuzaţiile. El a fost acuzat de divulgarea de secrete de stat către şase persoane, inclusiv doi jurnalişti, pe parcursul a 16 luni, perioadă în care a fost suspendat din cauza unei anchete separate.

Findsen ar putea fi condamnat la o pedeapsă de până la patru ani de închisoare, a declarat procurorul. El a fost arestat în luna decembrie a anului trecut, dar a fost eliberat din arest în februarie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
danemarca,
spionaj,
secrete

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.