Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, obţine un nou mandat la conducerea Confederaţiei Patronale Concordia, organizaţie care adună aproape 2.200 de companii din România

Autor: Cristina Bellu Postat la 02 februarie 2024 121 afişări

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, obţine un nou mandat la conducerea Confederaţiei Patronale Concordia, organizaţie care adună aproape 2.200 de companii din România

Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, a fost reconfirmat pentru un al doilea mandat în funcţia de preşedinte al Confederaţiei Patronale Concordia, organizaţie care reprezintă peste 2.000 de companii din România.

Din boardul care va asigura conducerea instituţiei în următorii doi ani mai fac parte Radu Căprău din partea sectorului de petrol şi gaze, Mihai Matei din partea sectorului de IT, Sergiu Manea din partea sectorului financiar-bancar şi Ondrej Safar din partea furnizorilor de energie.

Forul decizional a fost completat de Mihai Bordeanu, din partea industriei auto; Mario Creţu, reprezentând sectorul de retail; Simona Istrate, din partea transportatorilor privaţi din domeniul feroviar; Mihaela Lupu, din partea sectorului financiar-bancar şi Dumitru Blaga, reprezentând angajatorii din domeniul mobilei.

“Mi-am dorit să continui cu un al doilea mandat pentru a duce la bun sfârşit câteva obiective pe care mi le-am asumat alături de Consiliul Director: să transformăm Concordia în cea mai reprezentativă voce a mediului de afaceri din România şi să aducem mai multă structură şi dorinţă de acţiune în lumea patronală. Vreau să subliniez acest cuvânt, reprezentativitate. Aducem împreună 15 dintre cele mai importante organizaţii sectoriale din ţară, reprezentând companii cu peste 330 de mii de angajaţi, şi ni se vor mai alătura şi alte patronate în perioada următoare.  România este o democraţie şi guvernanţii se pot sfătui şi pot discuta cu oricine doresc, însă este obligatoriu să o facă cu organizaţiile reprezentative organizate conform cadrului legislativ naţional şi european pentru parteneri sociali. Concordia este un asemenea partener social, prezent în toate forurile, atât la nivel naţional cât şi european, iar în următoarea perioadă vom continua eforturile pentru a ne consolida capacitatea de reprezentare şi acţiune”, spune Dan Şucu.

Confederaţia Patronală Concordia aduce împreună 15 industrii esenţiale pentru economia românească şi aproape 2.200 de firme, cu capital românesc şi străin deopotrivă, cu peste 330.000 de angajaţi.

“Având în vedere complexa dinamică a anului 2024, un an cu patru runde consecutive de alegeri, dosare importante de interes pentru angajatori, precum proiectele de  infrastructură, aderarea României la OCDE şi noile politici publice derivând din implementarea reformelor asociate PNRR, Confederaţia Patronală Concordia, condusă de noul său consiliu director, va continua să militeze pentru dialog constructiv între factorii de decizie şi mediul privat, astfel încât să asigurăm premisele pentru prosperitate şi libertate economică”, spun oficialii organizaţiei.

Concordia este singura organizaţie din România membră în BusinessEurope, Organizaţia Internaţională a Angajatorilor (IOE) şi Business at OECD (BIAC).

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.