Dan Diaconescu a dat explicaţii la DNA cu privire la licitarea acţiunilor Oltchim

Postat la 05 noiembrie 2012 18 afişări

Dan Diaconescu s-a prezentat, luni, la DNA pentru a da explicaţii cu privire la licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat, deşi nu a dovedit că deţine această sumă.

Diaconescu a venit însoţit de doi avocaţi, spunând că nu ştie pentru ce a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a mai spus că fostul şef al Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu "este labil psihic". Dan Diaconescu a declarat la ieşirea de la DNA, că a aflat conţinutul plângerii formulate împotriva sa legate de licitarea acţiunilor Oltchim, urmând a reveni în faţa procurorilor după ce reclamaţia sa se va conexa cu cea a lui Remus Vulpescu. În 22 octombrie, fostul şef al OPSPI, Remus Vulpescu, a dat o amplă declaraţie în faţa procurorilor anticorupţie în legătură cu eşecul privatizării Oltchim, arătând că, atunci când a apărut oferta lui Dan Diaconescu, statul era în proceduri de aducere de fonduri pentru plata angajaţilor şi repornirea unităţii.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DNA,
dan diaconescu,
licitare,
actiuni,
oltchim
/actualitate/dan-diaconescu-a-dat-explicatii-la-dna-cu-privire-la-licitarea-actiunilor-oltchim-10275955
10275955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.