Dacia a produs peste 6 milioane de autovehicule în cei 50 de ani pe care îi împlineşte în 20 august

Postat la 20 august 2018 48 afişări

Marca Dacia şi uzina de la Mioveni împlinesc, în 20 august 2018, o jumătate de secol de existenţă. De-a lungul celor 50 de ani au fost fabricate peste 6 milioane de automobile, din care mai mult de 3,5 milioane după lansarea modelului Logan, în 2004, arată un comunicat transmis luni de companie.

Dacia a produs peste 6 milioane de autovehicule în cei 50 de ani pe care îi împlineşte în 20 august

Parte a Groupe Renault, Dacia este în prezent o marcă internaţională, prezentă în 44 de ţări, pe patru continente.

„În data de 20 august 1968 era inaugurată Uzina de Autoturisme Piteşti (UAP). Primul autoturism ieşit de pe porţile uzinei purta numele Dacia 1100 şi era un vehicul produs după licenţa modelului Renault R8. Un an mai târziu intra în fabricaţie Dacia 1300, care avea să fie modelul de bază al mărcii timp de aproape trei decenii. Fabricat în numeroase variante - berlină, break, pick-up şi derivat chiar într-o versiune sport cu două uşi - modelul va rămâne în memoria a generaţii de şoferi drept maşina care a pus România pe roţi”, transmite Dacia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.