Curtea de Apel Bucureşti: Dinel Staicu a înţeles să trateze ca o "marfă" soluţia dorită în contestaţia în anulare

Postat la 22 august 2013 53 afişări

Dinel Staicu a dovedit perseverenţă infracţională şi a tratat ca pe o "marfă" soluţia dorită, dând mită magistraţilor peste un milion de euro, sumă considerată imposibil de refuzat, arată Curtea de Apel în motivarea deciziei de arestare a omului de afaceri, în dosarul judecătoarei Cîrstoiu.

Curtea de Apel Bucureşti: Dinel Staicu a înţeles să trateze ca o "marfă" soluţia dorită în contestaţia în anulare

 Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 14 august, arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Dinel Staicu şi a Ioanei Carmen Popescu, fost director general la SC BDJ Craiova, fiind acuzaţi că i-ar fi dat mită judecătoarei Veronica Cîrstoiu, cercetată în acelaşi dosar.

Instanţa arată în motivarea deciziei, dată publicităţii joi, că din postura persoanei care era dispusă şi avea disponibilitatea financiară de a plăti oricât pentru "dreptatea" pe care dorea să o obţină, cu orice preţ, Dinel Staicu a dovedit perseverenţă infracţională şi dispreţ faţă de principiile care guvernează ordinea de drept, fiind ajutat, în acest sens, de Carmen Ioana Popescu şi de fratele lui, Marian Staicu.

Dinel Staicu a urmărit prin acţiunile de corupere a judecătorilor desfiinţarea hotărârii definitive prin care a fost condamnat la şapte ani închisoare, dar şi "înlăturarea, implicită, a obligaţiilor civile în cuantum de aproximativ 4.000.000 euro, în condiţiile în care finalizarea acelui proces a presupus parcurgerea a trei grade de jurisdicţie", a scris instanţa în motivare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curtea-de-apel-bucuresti-dinel-staicu-a-inteles-sa-trateze-ca-o-marfa-solutia-dorita-in-contestatia-in-anulare-11266952
11266952
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.