Curtea de Apel a publicat motivele arestării preventive a directorilor BRD Andrei Mihail Nanu şi Adrian Martiş

Postat la 20 decembrie 2012 17 afişări

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) arată, în motivarea arestării preventive a directorilor BRD Adrian Martiş şi Andrei Nanu, că eliberarea acestora poate crea o reacţie socială negativă, prin prisma funcţiilor deţinute de aceştia şi a prejudiciului uriaş provocat.

CAB a dat publicităţii ieri motivarea deciziei prin care a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele directorilor BRD Adrian Martiş şi Andrei Nanu, în dosarul fraudelor bancare estimate la 85 de milioane de euro. În documentul citat, instanţa notează că "în ce-i priveşte pe Adrian Martiş şi Andrei Mihail Nanu, având în vedere amploarea activităţii infracţionale, poziţia pe care au ocupat-o în BRD, faptul că s-au folosit de funcţia pe care o deţineau, având în vedere legătura cu ceilalţi membri ai grupării, contribuţia determinantă la producerea prejudiciului, faptul că au urmărit obţinerea pe nedrept a unor sume de bani ce proveneau din contractele de creditare, se apreciază că fapta prezintă o gravitate deosebită şi, date fiind elementele mai sus menţionate, lăsarea în libertate a acestora este de natură să creeze o reacţie socială negativă".

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curtea-de-apel-a-publicat-motivele-arestarii-preventive-a-directorilor-brd-andrei-mihail-nanu-si-adrian-martis-10404087
10404087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.