Curs BNR: Cursul valutar al zilei de miercuri, 13 noiembrie 2019. Euro creşte din nou

Postat la 14 noiembrie 2019 206 afişări

Curs BNR: Cursul valutar al zilei de miercuri, 13 noiembrie 2019. Euro creşte din nou

Leul a continuat să se deprecieze în raport cu euro, cursul de schimb urcând la 4.7669 de lei pentru un euro, depăşind cel mai ridicat nivel atins din luna ianuarie a acestui an, potrivit cursului afişat de BNR. 

Maximul istoric de 4,7648 lei pentru un euro a fost atins pe 25 ianuarie 2019, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018. Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a descris evoluţia din ultima vreme a cursului de schimb al monedei naţionale drept fluctuaţii minore, după prezentarea deciziilor de politică monetară luate miercuri, 6 noiembrie, de Consiliul de Administraţie al instituţiei. Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie. Scăderea este de circa 4 bani pe perioada analizată.

Cursul BNR al zilei, Cursul valutar, Cursul de schimb euro si dolar, arhivă curs valutar, evoluţie valute, arhivă curs leu/euro, curs mediu anual, curs mediu lunar, curs mediu leu/euro anual, curs mediu leu/euro lunar, arhivă curs BNR. Cursurile pieţei valutare sunt calculate şi afişate de BNR, pe baza tranzacţiile interbancare.

Cursul BNR de joi:

Euro

4.7669

+0.0034

+0.07%

Dolar american

4.3343

+0.0092

+0.21%

Francul elveţian

4,3682

   

 

Notă ZF: Cursul afişat este calculat şi anunţat de Banca Naţională pe baza tranzacţiilor interbancare. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
curs valutar,
bnr,
curs bnr,
arhiva,
dolar,
evolutie,
valute

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.