Ministrul Economiei, după falimentul RADET: PMB trebuie să asigure comenzile către ELCEN

Autor: Teodor Bobei Postat la 13 noiembrie 2019 37 afişări

Ministrul Economiei, după falimentul RADET: PMB trebuie să asigure comenzile către ELCEN

Ministrul Economiei şi Energiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri, că până la licenţierea companiei Termoenergetica, Primăria Capitalei va trebui să asigure comenzi către ELCEN pentru furnizarea agentului termic.

"În urma falimentului RADET ne confruntăm cu o situaţie destul de serioasă. N-aş vrea să ajungem în situaţia în care să se oprească furnizarea agentului termic în Bucureşti şi aici vă solicit să-mi faceţi o informare, să îmi comunicaţi ce măsuri şi ce soluţii aveţi", i-a solicitat Ludovic Orban ministrului de Finanşte Virgil Popescu, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministrul Virgil Popescu a precizat că a avut, începând de luni, întrevederi cu reprezentanţii ELCEN, ENGIE şi ANAF şi că este nevoie de o responsabilizare a Primăriei Bucureşti pentru a asigura comenzile către ELCEN pentru a furniza agent termic.

"ELCEN, din adresa pe care Primăria Bucureşti a trimis-o, va avea contract cu Termoenergetica dupa ce va primi licenţa de la ANRE, deoarece în momentul de faţă Termoenergetica nu are licenţă pentru distribuşia agentului termic. A depus astăzi documentaţia incompletă. Mâine este o şedinţă de Consiliu General unde probabil se va suplimenta ordinea de zi cu delegarea serviciului public cu alimentare cu energie termică a Muncipiului Bucureşti către Termoenergetica. Nu vrem să ajungă şi ELCEN ca RADET. Până la licenţierea Termoenergetica, PMB va emite comenzi spre ELCEN”, a mai spus Virgil Popescu.

 Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RADET,
ORBAN,
ELCEN

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.