Cum vor fi afectaţi administratorii de bloc de implementarea TVA-ului defalcat

Postat la 02 noiembrie 2017 216 afişări

Conform O.G. 23/2017, asociatiile de proprietari, atat prin administratori cat si prin cenzori vor realiza toata plata catre prestatori de servicii si furnizori de utilitati inregistrati ca platitori TVA cu urmatoarele mentiuni:

Cum vor fi afectaţi administratorii de bloc de implementarea TVA-ului defalcat

• contravaloarea consumului/serviciului facturat – în contul furnizorului/prestatorului

• contavaloarea TVA in contul de TVA aferent respectivului furnizor.

Aceasta situatie se datoreaza legii TVA-ului defalcat. Astfel, pentru fiecare plata, administratorul are de facut doua plati in doua conturi diferite. In acest caz, in cadrul unor asociatii extrem de aglomerate, cu multe blocuri si scari in catalog, volumul de munca va creste semnificativ, conform blocul-tau.ro

Si rolul cenzorului devine extrem de important in acest caz. El va trebui sa verifice lunar daca platile sunt realizate si inregistrate conform legii. Noua lege a TVA-ului defalcat va aduce din nou schimbari si in aceasta arie profesionala. Cenzorul va trebui sa verifice si repartizarea TVA-ului pe fiecare plata, in fiecare cont alocat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.