Cum va arata autostrada care va taia Bucurestiul si va trece pe sub Dealul Parlamentului

Postat la 15 noiembrie 2010 19 afişări

Primarul Sorin Oprescu promite ca, la inceputul anului 2012, bucurestenii vor putea strabate Capitala de la nord la sud in doar 20 de minute. Noua autostrada, botezata "diametrala Nord-Sud", va avea 12,5 kilometri si va strabate Bucurestiul inclusiv printr-un tunel lung de 37,5 metri.

Traseul viitoarei autostrazi incepe din Piata Victoriei, trece pe strazile Buzesti, Berzei, Mircea Vulcanescu, Calea Plevnei, Vasile Parvan pana la Podul Hasdeu, unde intra in subteran si iese in apropiere de Piata Cosbuc, bulevardul Tudor Vladimirescu, Rahova si ajunge la Piata Progresu.

"A inceput cea mai mare operatiune urbana din ultimii 20 de ani. Exista doua etape, prima a inceput cu amenajarea Berzei de la Piata Victoriei pana la strada Occidentului, unde linia de tramvai si strada vor fi terminate in acest an. Este un bulevard cu cate trei benzi pe sens, cu doua linii de tramvai. Urmeaza segmentul din Berzei cu Calea Grivitei, pana la Vulcanescu", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Prima faza a lucrarilor, care cuprinde tronsonul Piata Victoriei-Vasile Parvan, se va incheia cel mai tarziu in iunie 2011.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-va-arata-autostrada-care-va-taia-bucurestiul-si-va-trece-pe-sub-dealul-parlamentului-7715085
7715085
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.