Cum sunt păcăliţi clienţii din Centrul Vechi: "Nu s-a plâns nimeni până acum"

Autor: Razvan Muresan, Ioana Matei Postat la 12 august 2013 33385 afişări

Clienţii care aleg să îşi petreacă timpul liber stând la terasele din Centrul Vechi al Capitalei pot fi păcăliţi cu 10 lei la o comandă de 100 de lei, dat fiind că unii comercianţi mizează pe neatenţia lor pentru a-şi spori încasările.

Cum sunt păcăliţi clienţii din Centrul Vechi: "Nu s-a plâns nimeni până acum"

Terasa Eden Garden de pe strada Covaci din Bucureşti este unul dintre exemple. O consumaţie de cinci băuturi de vodcă cu suc de merişoare şi un Aperol Spritz costă, potrivit meniului localului, 91 de lei (5 x 15 lei  + 1 x 16 lei). Totuşi, în momentul primirii notei de plată, clienţii neatenţi se pot păcăli cu şapte lei, deoarece totalul calculat este de 98 de lei (5 x 16 lei + 1 x 18 lei). 

Întrebat de ce procedează astfel, managerul Eden Garden susţine că meniurile au fost înnoite recent, iar preţurile afişate nu coincid cu cele din casa de marcat. El admite că nu a mai primit reclamaţii în această privinţă, dovadă că puţini clienţi sunt atenţi la diferenţele de preţ dintre meniu şi nota de plată.

Centrul istoric, kilometrul zero al distracţiei din Capitală, care în fiecare din ultimii ani marcaţi de criză a crescut „ca Făt Frumos“ - într-un an cât alţii în şapte -, „a intrat într-o mică depresie“ în primul se­mestru, acesta fiind un semnal clar că în spatele creşterii economice peste aş­tep­tări (peste 2% în acest an), al avan­sului exportului şi al producţiei indus­triale se ascunde o altă realitate, cea a românilor de rând care sunt încă în criză şi nu au bani să iasă să consume, scrie Ziarul Financiar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centrul vechi,
clienti,
capitala,
comercianti
/actualitate/cum-sunt-pacaliti-clientii-din-centrul-vechi-nu-s-a-plans-nimeni-pana-acum-11246991
11246991
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.