Cum stăm în clasamentul SUV-urilor mici în Europa: Duster la un pas de locul 1, Ford EcoSport aproape de Top 5

Postat la 20 august 2019 52 afişări

Dacia Duster este la un pas de a deveni în 2019 cel mai bine vândut SUV mic la nivel european după ce a încheiat primul semestru cu un avans de 17% faţă de perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care Renault Captur, ocupantul locului întâi, a stagnat în aceeaşi perioadă.

Cum stăm în clasamentul SUV-urilor mici în Europa: Duster la un pas de locul 1, Ford EcoSport aproape de Top 5

Ford EcoSport, SUV-ul produs de americani la Craiova, a încheiat primul semestru pe locul al şaselea, fiind la circa 3.000 de unităţi distanţă de top cinci. Per total, în primul semestru s-au livrat 1,18 mil. SUV-uri mici şi crossovere, în urcare cu 11% faţă de perioada similară a anului trecut, fiind de departe cel mai dinamic segment al pieţei auto europene. Din total, 180.000, sau unu din şapte SUV-uri, au fost produse în România, de Ford la Craiova sau de Dacia la Mioveni. Dacia Duster s-a clasat în primul semestru al acestui an pe locul secund în topul celor mai bine vândute SUV-uri mici, cu un volum de aproape 115.500 de maşini.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
suv,
ford,
top,
duster,
clasament,
europa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.