Un angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong a fost arestat în China

Postat la 20 august 2019 48 afişări

Un angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong a fost arestat în China, în timp ce încerca să se întoarcă dintr-o vizită la Shenzhen, informează The Guardian şi Reuters.

Un angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong a fost arestat în China

Simon Cheng, în vârstă de 28 de ani, se întorcea dintr-o vizită la Shenzhen pe 8 august şi se îndrepta spre Hong Kong, însă iubita sa a declarat că nu a mai primit niciun mesaj de la acesta după acea dată. Ea a mai adăugat că autorităţile din Hong Kong le-au comunicat membrilor familiei lui Cheng că acesta a fost reţinut în China din motive necunoscute.

Autorităţile britanice s-au declarat îngrijorate de situaţia bărbatului. „Suntem foarte îngrijoraţi în legătură cu informaţiile potrivit cărora un membru al echipei noastre a fost reţinut în timp ce se întorcea în Hong Kong, de la Shenzhen”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul britanic de Externe. „Oferim sprijin familiei sale şi încercăm să obţinem mai multe informaţii de la autorităţile din Guangdong şi Hong Kong”, adaugă instituţia.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
hong kong,
marea britanie,
china,
angajare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.