Crimele de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Medicul de gardă a fost amendat cu 1.000 de lei

Postat la 19 august 2019 54 afişări

Medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu suma de 1.000 de lei, pentru că a internat un alt pacient în acelaşi pat cu bărbatul care a atacat 13 persoane, omorând cinci, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Crimele de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Medicul de gardă a fost amendat cu 1.000 de lei

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că medicul de gardă a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că a pus doi pacienţi într-un pat.

„Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancţiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spaţiale funcţionale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat Ungureanu.

Aceasta a mai precizat că s-a dispus, ca măsură, sesizarea comisiei de disciplină care să verifice ce s-a întâmplat în acea noapte, când unul dintre pacienţi a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit.

Surse din rândul cadrelor medicale au menţionat că bărbatul care a atacat bolnavii cu stativul pentru perfuzii şi-a dat acordul în acea seară să fie adus, în patul său, un alt pacient, acesta fiind lucid şi cooperant după internare.

Ministrul Sorina Pintea a spus că, pe scară ierarhică, toţi angajaţii Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medic,
amenda,
psihiatrie,
spital

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.