Cum se protejează marile reţele de socializare, precum TikTok, Snapchat sau YouTube de tirul autorităţilor din SUA: Se leapădă de Facebook

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 30 octombrie 2021 57 afişări

Cum se protejează marile reţele de socializare, precum TikTok, Snapchat sau YouTube de tirul autorităţilor din SUA: Se leapădă de Facebook

TikTok, Snapchat şi YouTube sunt cei mai noi giganţi ai tehnologiei care au fost chestionaţi de senatorii americani cu privire la preocupările legate de siguranţa utilizatorilor tineri, relatează BBC News.

Pe parcursul a aproape patru ore de audieri desfăşurate luni, aceştia au încercat să se diferenţieze de Facebook, care s-a confruntat cu un control din ce în ce mai mare din partea politicienilor în ultimele luni.

În declaraţiile sale de deschidere, senatorul Richard Blumenthal a adăugat: „Auzim aceleaşi poveşti de rău. Problema este clară – tehnologia speculează vulnerabilitatea copiilor şi adolescenţilor pentru a câştiga mai mulţi bani. Pentru asta, cineva trebuie să fie responsabil”.

Facebook, acuzat că dăunează bunăstării mintale a copiilor, s-a confruntat cu solicitări tot mai mari de reglementare.

Dar Snapchat le-a spus senatorilor că nu aparţine aceleiaşi categorii.

„Snapchat a fost construit ca un antidot pentru reţelele sociale”, a declarat Jennifer Stout, vicepreşedintele pentru politici publice globale Snap.

Între timp, şeful de politici publice TikTok, Michael Beckerman, a declarat la audiere: „TikTok nu este o reţea socială bazată pe adepţi”.

Cu toate acestea, TikTok a fost acuzat că algoritmul său oferă conţinut dăunător adolescenţilor, mai ales pe plan mental.

Ca răspuns pentru acuzaţiile aduse de fostul oficial Facebook, Frances Haugen, care susţine că gigantul tech era conştient de impactul toxic pe care Instagram îl are asupra adolescenţilor, Mark Zuckerberg a spus că platforma a făcut eforturi pentru a lupta împotriva conţinutului dăunător.

„Ne pasă profund de probleme precum siguranţa, bunăstarea şi sănătatea mintală a utilizatorilor”, a spus el într-o scrisoare postată pe Facebook.

Senatorii au, de asemenea, îngrijorări tot mai mari atât cu privire la cenzură, cât şi cu privire la răspândirea dezinformării.

Unii oficiali spun că legislaţia care protejează reţelele sociale de a fi date în judecată – cunoscută sub numele de Secţiunea 230 – trebuie revizuită.

Privită iniţial ca o modalitate de a proteja furnizorii de internet precum BT sau Comcast, a devenit principalul scut pentru site-uri uriaşe precum Facebook, Twitter şi YouTube, care nu pot revizui fiecare postare a utilizatorilor înainte de publicare.

Cu toate acestea, mulţi politicieni americani susţin că legislaţia este depăşită, iar reţelele sociale trebuie trase la răspundere.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.