Cum se prepară cafeaua perfectă şi cât costă cursurile de barista

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 07 noiembrie 2013 6966 afişări

Un ibric sau un filtru de cafea nu sunt suficiente pentru prepararea unei cafele. Cel puţin nu după standardele clienţilor italieni, francezi sau greci. Ca orice meserie, şi pentru cea de barista e nevoie de cunoştinţe teoretice şi practice. Iar cu o diplomă de barista în buzunar salariul în Italia, de pildă, poate ajunge la 800 de euro.

Cum se prepară cafeaua perfectă şi cât costă cursurile de barista

Sherif Abdala, membru fondator SCAE Romania, lansează Maestro Coffee Institute, şcoala în cadrul căreia va organiza cursuri de specialitate pentru barista profesionişti, pentru manageri şi proprietari de locaţii Horeca, dar şi pentru amatorii pasionaţi de cafea. Cursurile sunt acreditate de SCAE – Specialty Coffees Association of Europe, cea mai reputată organizaţie profesională din lume, care promovează excelenţa în cafea.

Sherif Abdala lucrează de peste 20 de ani în industria cafelei, fiind antreprenorul din spatele Gourmet Cofee (cafele gourmet pentru locaţii Horeca) şi Dolce Nera (cafele premium pentru consumatori individuali). Sherif Abdala importă cafele de specialitate de la plantaţii de cafea din întreaga lume. Este importată cafeaua verde, pe care apoi o prepară după reţete create special pentru clienţii Horeca  (peste 200 de cafenele, hoteluri, restaurante sau mari lanţuri de magazine din România) şi pentru clienţii individuali (opt reţete speciale, reunite în gama Dolce Nera).

Maestro Coffee Institute va organiza trei tipuri de cursuri, acreditate şi desfăşurate după programa SCAE :

- cursuri profesionale pentru barista (profesionişti specializaţi în prepararea cafelei)

- workshop-uri pentru proprietari şi manageri de cafenele, restaurante şi hoteluri

- workshop-uri speciale de degustare de cafele, pentru amatorii pasionaţi de cafea

Pe lângă modulul ”Introduction in Coffee”, cursul de iniţiere SCAE adresat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor pasionaţi, în programul de formare SCAE există 5 module, fiecare cu 3 nivele de calificare: Foundation, Intermediar si Profesional.

Pentru fiecare modul de curs absolvit, participantii acumuleaza un numar de puncte. Pentru obtinerea Diplomei SCAE, sunt necesare 100 de puncte, iar participantii isi pot alege modulele de curs pe care doresc sa le urmeze.

Introduction to Coffee: Modul recomandat celor pasionati de cafea sau persoanelor interesate sa inceapa o cariera in domeniu.

Foundation: Acest nivel aduce o cunoastere generala a fiecarei disciplinei despre cafea (Green Coffee, Sensory Skills, Barista Skills, etc).  Nu necesita experienta prealabila. Durata: 4 ore.

Intermediar: Recomandat persoanelor care lucreaza in domeniu si doresc sa-si aprofundeze cunostintele.  Se recomanda experienta efectiva de lucru in domeniu, inainte de inceperea acestui nivel. Durata : 1-2 zile.

Profesional: Nivelul Profesional este recomandat celor care isi doresc o specializare inalta in domeniul ales. Absolvirea cursului indica unui potential angajator competenta la cel mai bun nivel profesional a cursantului. Nivelul este recomandat doar persoanelor cu experienta extinsa in domeniu si care au deja  certificarea la nivelul Intermediar. Durata : 2-3 zile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
cursuri,
costuri,
clienti,
diploma
/actualitate/cum-se-prepara-cafeaua-perfecta-si-cat-costa-cursurile-de-barista-11641750
11641750
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.