Cum se împart banii de infrastructură în 2013: buget mai mic cu 8,5% faţă de 2012. Drumurile primesc de la stat 1,3 mld. euro

Autor: Andreea Neferu Postat la 23 ianuarie 2013 10 afişări

Statul a alocat anul acesta un buget total de 13,1 miliarde de lei (3 miliarde de euro) pentru infrastructura rutieră (autostrăzi şi drumuri naţionale), feroviară, aeroportuară, navigabilă şi de metrou, arată o analiză a ZF pe baza bugetului de stat pentru anii 2012-2016.

Suma este în scădere cu 8,5% faţă de bugetul alocat iniţial Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii în 2012, când această instituţie avea în subordine şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), care primea de altfel an de an cei mai mulţi bani de la Ministerul Transporturilor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Odată cu numirea noului guvern Ponta II, CNADNR a trecut în subordinea lui Dan Coman Şova, ministru delegat pentru marile proiecte de infrastructură, de in teres naţional şi investiţii străine. Mo mentan nu este foarte clar cum anume va funcţiona pe viitor această instituţie, având în vedere că planul noului guvern include divizarea com paniei în două noi entităţi, o companie de drumuri care să re vină în subordinea Ministerului Tran spor turilor şi o companie de autostrăzi care să rămână în portofoliul lui Dan Coman Şova. 

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-se-impart-banii-de-infrastructura-in-2013-buget-mai-mic-cu-8-5-fata-de-2012-drumurile-primesc-de-la-stat-1-3-mld-euro-10517591
10517591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.