Cum salveaza germanii Grecia din criza: “Va dam bani, dati-ne Corfu”

Postat la 04 martie 2010 29 afişări

Mai multi politicieni germani au solicitat autoritatilor de la Atena sa vanda din insule pentru a diminua datoriile Greciei, potrivit publicatiei Bild. "Statul elen trebuie sa renunte la participatii la companii si sa vanda proprietati funciare, precum insulele nelocuite", a afirmat debutatul liberal german Frank Schäffler, intr-un articol aparut in Bild cu titlul "Va dam bani, dati-ne Corfu".

Un alt deputat, Marco Wanderwitz, considera ca un eventual ajutor financiar venit din partea Uniunii Europene, inclusiv a Germaniei, ar trebui garantat de Grecia. "Cateva insule ar trebui sa rezolve aceasta problema", a afirmat el. Grecia detine circa 6.000 de insule, in mare parte nelocuite, potrivit datelor ministerului elen al Turismului. O companie privata germana incearca in prezent sa vanda o insula greceasca pentru 45 de milioane de euro, subliniaza Bild.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Grecia,
Germania,
asediu,
proteste,
manifestanti,
criza,
insule
/actualitate/cum-salveaza-germanii-grecia-din-criza-va-dam-bani-dati-ne-corfu-5713874
5713874
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.