Cum să strângi 1,2 miliarde de dolari în doar şase luni cu un start-up de Inteligenţă Artificială şi să ajungi la o evaluare de 4,5 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 04 iunie 2018 561 afişări

SenseTime Group a strâns 620 de milioane de dolari în cadrul unei runde de finanţare în care start-up-ul a fost evaluat la peste 4,5 miliarde de dolari, la doar câteva luni după ce a strâns o finanţare similară de la un grup de investitori condus de Alibaba şi de Fondul de Investiţii al statului Singapore, potrivit Fortune.

Fidelity International şi Silver Lake Partners au fost printre investitorii implicaţi în ultima rundă de finanţare. Astfel, start-up-ul fondat acum trei ani a strâns 1,2 miliarde de dolari în ultimele şase luni şi şi-a tripat valoarea în mai puţin de un an.

Alţi participaţi la runda de finanţare au fost Tiger Capital, Qualcomm Ventures şi Hopu Capital.

Ultima finanţare se va îndrepta către cercetare şi căutare de talente, a transmis SenseTime.

Investitorii pariază miliarde de dolari pe start-up-urile chineze de inteligenţă artificială, sperând că va veni un val de ajutor şi dinspre guvernul lui Xi Jinping, încât China îşi propune să devină liderul mondial în această tehnologie până în 2030.

Însă entuziasmul din ce în ce mai mare care încurajează orice de la servicii video până la şcoli să adopte tehnologia de inteligenţă artificială ar putea fi o problemă.

Unii investitori avertizează că sectorul ar putea întâlni o perioadă nefastă la sfârşitul anului, dacă aceste companii în care se investeşte masiv nu reuşesc să livreze.

SenseTime este specializat în dezvoltarea de sisteme care analizează feţe şi imagini la scară extrem de largă şi lucrează cu organele de reglementare pentru a oferi consiliere.

Start-up-ul a transmis că a înregistrat o creştere de 400% în fiecare dintre cei trei ani de existenţă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
evaluare,
inteligenta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.