Proiect de lege: Asociaţiile de proprietari POT EXCLUDE copiii sub 7 ani de la cheltuielile de ÎNTREŢINERE. Ce prevede legea în cazul celor între 7 şi 14 ani

Postat la 03 iunie 2018 75 afişări

Mai mulţi senatori PNL au depus la Parlament o iniţiativă legislativă care prevede că asociaţiile de proprietari pot decide SĂ EXCLUDĂ de la cheltuielile din întreţinere copiii cu vârsta sub 7 ani şi SĂ REDUCĂ la jumătate costurile pentru cei între 7 şi 14 ani.

Proiect de lege: Asociaţiile de proprietari POT EXCLUDE copiii sub 7 ani de la cheltuielile de ÎNTREŢINERE. Ce prevede legea în cazul celor între 7 şi 14 ani

Proiectul de lege, depus la Senat pe 31 mai, propune modificarea şi completarea Legii nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari. Astfel, iniţiativa modifică mai multe puncte ale articolului 47 care vizează cheltuielile asociaţiilor de proprietari.

"(1) d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiilor de proprietari. Beneficiarii EXCEPTAŢI de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani. (2) Asociaţiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1), lit b) pentru copii cu vârsta de până la 7 ani. (2¹) Pentru copiii între 7-14 ani, plata pentru cheltuielile prevăzute la alineatul anterior pot fi reduse cu 50%, în funcţie de decizia asociaţiilor de proprietari", se arată în textul proiectului de lege al PNL.

''Includerea minorilor care au sub 7 ani în numărul persoanelor care se plătesc cheltuielile de întreţinere ale locuinţei şi cheltuielile asociaţiei de proprietari NU SE JUSTIFICĂ. Consumul realizat de aceşti copii minori nu se poate reflecta în contoarele de apă. De asemenea se poate face şi o excepţie prin reducerea aceluiaşi gen de cheltuieli şi pentru copiii de până în 14 ani, în condiţiile în care aceştia nu sunt consumatori care să provoace mari pierderi în bugetul imobilului, cheltuielile lor oricum sunt suportate de părinţi- proprietari ai locuinţelor în care stau'', explică liberalii în expunerea de motive.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.