Cum să faci bani din gheaţă: locuitorii acestui oraş s-au îmbogăţit de pe urma gheţarilor

Postat la 08 august 2019 1866 afişări

Cum să faci bani din gheaţă: locuitorii acestui oraş s-au îmbogăţit de pe urma gheţarilor

Cei 2.500 de locuitori ai oraşului canadian Twillingate sunt obsedaţi de gheţari. Numit "capitala mondială a gheţarilor", Twillingate e locul unde turiştii se adună pentru a fi cât mai aproape de blocurile masive de gheaţă.

 

Turismul generează cea mai mare parte a economiei locale, iar atunci când gheţarii nu trec aproape de ţărm - aşa cum s-a întâmplat în urmă cu doi ani - locuitorii resimt din plin efectele.

 

"A pus multă presiune pe noi, financiar vorbind, pentru că turismul legat de gheţari reprezintă 50% din toate veniturile noastre", a declarat căpitanul Perry Young celor de la BBC.

 

Sezonul de vârf e în lunile mai şi iunie, dar se întâmplă ca gheţarii să se afle în apropiere chiar şi în luna august.

 

Autorităţile au lansat recent un program-pilot care foloseşte dispozitive GPS pentru localizarea exactă a gheţarilor. Un grup de pescari a început să strângă gheaţa pentru a o topi şi pentru a produce apă, vodcă bere şi vin pe care le comercializează în regiune şi în restul Canadei.

 

Nu cu mult timp în urmă, gheţarii reprezentau un pericol pentru locuitori, care se ocupau mai ales cu pescuitul. "Pescarii urau să vadă gheţari, pentru că exista riscul ca aceştia să le rupă plasele şi capcanele", a povestit David Boyd, proprietarul unui magazin pentru turişti.

 

Acum însă, blocurile de gheaţă sunt cele care garantează bunăstarea celor din zonă.

 

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
locuitori,
gheata,
bani,
blocuri,
turism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.