Cum s-au îmbogăţit doi români în Spania din banii căpşunarilor

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 august 2013 6586 afişări

Firma a doi români, Bîrsan y Bârsan Hermanos S.L, transportă de 14 ani pachete pe relaţia Spania-România-Spania. Coletele ajung la destinaţia finală în trei zile. În plus, fabrica Bârsan Pan, din Alcala de Henares, produce pâine şi mezeluri după reţete tradiţionale româneşti pentru cei care lucrează lângă Madrid.

Cum s-au îmbogăţit doi români în Spania din banii căpşunarilor

Românii stabiliţi în Spania sau rudele lor din România au posibilitatea de a trimite şi de a primi săptămânal pachete, valori, plicuri cu acte, scrisori şi alte obiecte pe traseul România-Spania şi retur. Transportul se realizează cu mijloace de transport proprii.

Firma colaborează cu o serie de "gazde" unde pot fi depozitate pachetele pentru persoanele care nu pot fi prezente la orele stabilite în orarul firmei, de unde se pot ridica pachetele şi în afara orarului firmei.

„Firma noastră este firma de transport pachete cu cea mai mare prezenţă atât pe piaţa românească, cât şi pe cea spaniolă”, susţin cei doi fraţi. Pachetele se colectează din mai multe localităţi unde trăiesc comunităţi de români şi pot ajunge în toate regiunile din România.

Costul transportului unui pachet de până la 20 de kilograme este de doi euro/kg, urmând să scadă dacă pachetul este mai mare. Compania nu impune o limită de greutate pentru colete: „Putem să transportăm şi 20 de tone dacă e nevoie”.

Fabrica Bârsan Pan de lângă Madrid produce după reţete româneşti pâine, salamuri, parizer, care se comercializează în cele două magazine din oraş.

Potrivit datelor disponibile la ministerul finanţelor, societatea Birsan y Barsan Hermanos S.R.L. Spania, Sucursala Petreşti, înregistrată în judeţul Alba, a raportat anul trecut în România datorii de 1,1 milioane de lei şi pierderi de aproape 180.000 de lei. În România lucrează 14 angajaţi. Firma Bârsan Trans S.R.L. Spania, Sucursala Sebeş, a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 227.000 de lei şi un profit de 5.000 de lei. Bârsan Pan a raportat în România afaceri de 1,6 milioane de lei anul trecut.

Peste un milion de români muncesc în prezent în Spania, o bună parte dintre aceştia cu forme nelegale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
romania,
frati,
colete,
destinatie,
fabrica
/actualitate/cum-s-au-imbogatit-doi-romani-in-spania-din-banii-capsunarilor-11230178
11230178
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.