Cum s-au gresit licitatii de 9,5 mld. de euro in 2010. Topul celor care s-au batut sa anuleze licitatii

Postat la 08 martie 2011 11 afişări

In 2010 institutiile statului au desfasurat in mod gresit 2.047 de licitatii in valoare totala de 9,48 miliarde de euro, conform raportului anual al Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Cifra a rezultat in urma analizarii de catre CNSC a celor 6.562 de contestatii depuse de firme avand ca obiect fie rezultatul licitatiilor fie documentatia de atribuire.

In 603 cazuri din cele 2.047, abaterile institutiilor respective de la procedura legala de licitatie au fost atat de mari incat s-a dispus anularea lor. Valoarea totala a licitatiilor contestate si apoi anulate a fost de 2,72 miliarde de euro. In mod normal, cand in urma studierii contestatiilor se constata ca exista abateri din partea institutiei contractante, se iau masuri de refacere a documentatiei. Faptul ca 603 licitatii au fost anulate integral inseamna ca dosarul si procedura de licitatie ar fi trebuit modificate atat de mult incat singura solutie a fost anularea procedurii. Din cele 6.562 de contestatii depuse de catre operatorii economici privind licitatiile publice, in 31% dintre cazuri (2.047 de dosare, inclusiv cele 603 care au dus la anularea licitatiilor) acestia au avut castig de cauza, ceea ce inseamna ca institutia respectiva nu a respectat procedurile privind licitatiile din bani publici.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
licitatii,
contestatii,
anulare,
CNSC
/actualitate/cum-s-au-gresit-licitatii-de-9-5-mld-de-euro-in-2010-topul-celor-care-s-au-batut-sa-anuleze-licitatii-8038701
8038701
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.