Cum s-a transformat un orasel de munte in paradisul bancar al Elvetiei

Postat la 08 ianuarie 2010 35 afişări

Elvetia si Italia au purtat un razboi silentios la granita in ultima perioada, iar pitorescul oras Lugano de la poalele Alpilor este prins in "schimburile de focuri".

Totul a inceput vara trecuta cand Italia, care se confrunta cu taxe uriase si un urias deficit bugetar, a decis sa puna capat evaziunii fiscale, care este, dupa fotbal, una dintre pricipalele obsesii ale natiunii.

Orasul de sub 60.000 de locuitori Lugano, a devenit al treilea centru bancar din Elvetia, dupa Zurich si Geneva. Brutaria, macelaria si aprozarele cu care se mandrea candva Via Nassa, principala artera comerciala, au fost inlocuite cu magazine Versace, Bulgari si Rolex.

Conflictul a inceput dupa ce premierul Silvio Berlusconi, sustinator al taxelor reduse si disciplinei fiscale, si-a anuntat intentia de a scoate la lumina Lugano drept adapost pentru cei care practica evaziunea fiscala.

Cititi mai multe in editia electronica a New York Times.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-s-a-transformat-un-orasel-de-munte-in-paradisul-bancar-al-elvetiei-5289933
5289933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.