Cum răspunzi la şocul economic: Banca Angliei reduce dobânzile la cu 0,5% până la 0,25% pentru a susţine businessurile şi încrederea consumatorilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 martie 2020 39 afişări

Cum răspunzi la şocul economic: Banca Angliei reduce dobânzile la cu 0,5% până la 0,25% pentru a susţine businessurile şi încrederea consumatorilor

Banca Angliei, banca centrală din Marea Britanie, a anunţat în mod neaşteptat o reducere de dobândă ca răspuns la şocurile economice generate de coronavirus, potrivit FT.

Comitetul de Politică Monetară a votat în unanimitate să reducă dobânda-cheie cu 50 de puncte procentuale la 0,25%, în cadrul unei sesiuni speciale.

„Reducerea dobânzilor va susţine businessurile şi încrederea consumatorilor într-un moment dificil, stimulând financiar businessurile şi gospodăriile, reducând costurile şi îmbunătăţind disponibilitatea financiară”, a anunţat banca centrală.

Banca Angliei şi Fed-ul, banca centrală americană, sunt primele bănci centrale mari care au dat deja un răspuns neprogramat şocurilor economice generate de tensiunile adunate în jurul epidemiei de coronavirus.

Reducerea de dobândă vine în contextul în care cancelarul britanic Rishi Sunak se pregăteşte să lanseze miercuri cea mai mare emisiuni de titluri de stat pentru populaţie din ultimii 30 de ani, semnalând sfârşitul austerităţii şi pregătirea pentru investiţii pe termen lung.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.