Fostul rector al Universităţii „Ovidius”, condamnat pentru corupţie, candidează pentru un nou mandat

Postat la 10 martie 2020 307 afişări

Fostul rector al Universităţii „Ovidius”, condamnat pentru corupţie, candidează pentru un nou mandat

 Fostul rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, condamnat definitiv, în 2015, la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, a anunţat, marţi, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea instituţiei academice.

Dănuţ Tiberius Epure a anunţat, marţi, pe Facebook, că şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de rector al Universităţii “Ovidius” din Constanţa, deşi acesta nu mai predă în instituţia de învăţământ superior.

Epure a fost condamnat definitiv pentru luare de mită în anul 2015.

Practic, în 30 iulie 2013, la un an şi jumătate de la preluarea mandatului de rector, Dănuţ Tiberius Epure a fost reţinut de procurorii DNA, sub acuzaţia de luare de mită. Rectorul a fost prins în flagrant şi acuzat că a luat bani în schimbul subiectelor pentru admiterea la Facultatea de Farmacie.

Conform procurorilor DNA, „în perioada 27 iunie 2013 – 11 iulie 2013, inculpatul Epure Tiberius-Dănuţ, în calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, prin intermediul inculpatului Tala Stere, a pretins de la o persoană suma de 4.000 de euro pentru a-i pune la dispoziţie, cu anticipaţie, subiectele la disciplinele de concurs la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie astfel încât o candidată să fie admisă în mod fraudulos la această facultate”.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rector,
mandat,
universitate,
candidatura

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.