Cum puteţi lua bani de la stat să vă plătiţi facturile: Termenul de depunere este 15 octombrie. Ce trebuie să ştiţi

Autor: Alexandru Nanu Postat la 12 septembrie 2022 832 afişări

Cum puteţi lua bani de la stat să vă plătiţi facturile: Termenul de depunere este 15 octombrie. Ce trebuie să ştiţi

Persoanele singure sau familiile care nu îşi permit să plătească facturile de încălzire în sezonul rece pot solicita, pe 15 octombrie, ajutor de la stat. Acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei este reglementat de Legea 226/2021 a consumatorului vulnerabil.

Ajutorul de stat este acordat sub forma unei sume cu care persoanele cu venituri reduse pot acoperi o parte din costurile pentru încălzire în sezonul rece.

De asemenea, „sezon rece” este considerat a fi perioada perioada de 5 luni cuprinsă între data de 1 noiembrie a anului curent şi data de 31 martie a anului următor. Perioada sezonului rece poate fi prelungită/redusă într-unul sau mai multe judeţe la solicitarea consiliilor judeţene, cu avizul Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Perioada de prelungire/reducere a sezonului rece, precum şi procedura de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în această perioadă se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei şi a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale;

Ajutorul se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, după caz, iar suma aferentă pentru compensarea procentuală se suportă din bugetul de stat.

Autorul pentru încălzire se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile acesteia şi sistemul de încălzire utilizat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ajutor,
familii,
incalzire,
bugetul de stat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.