Cum pierde Serbia peste un miliard de euro anual din cauza lui Ratko Mladici

Postat la 13 noiembrie 2010 12 afişări

Serbia pierde anual fonduri de peste un miliard de euro din cauza incapacitatii de arestare a lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sarbilor bosniaci, afirma adjunctul procurorului sarb pentru crime de razboi, Bruno Vekarici.

Banii sunt pierduti la capitolul investitii si din fondurile acordate de Uniunea Europeana si inseamna, potrivit lui Vekarici, ca fiecare cetatean sarb pierde in medie aproximativ 160 de euro lunar cat timp Ratko Mladici si Goran Hadzici sunt in libertate, desi statul aloca fonduri pentru aproximativ 10.000 de membri ai serviciilor de securitate care ii cauta zilnic pe suspectii de crime de razboi. Potrivit lui Vekarici, efectele se vad in ritmul lent al privatizarilor, in accesarea limitata a fondurilor europene si in investitiile straine.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Serbia,
Ratko Mladici,
sarbi,
crime,
razboi
/actualitate/cum-pierde-serbia-peste-un-miliard-de-euro-anual-din-cauza-lui-ratko-mladici-7712088
7712088
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.