Cum îşi cheltuieşte Jeff Bezos averea de 132 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 15 februarie 2020 206 afişări

Cum îşi cheltuieşte Jeff Bezos averea de 132 de miliarde de dolari

Averea estimativă a lui Jeff Bezos este de 132 miliarde de dolari, fondatorul Amazon fiind primul om care a reuşit să acumuleze o avere de peste 100 de miliarde de dolari, scrie Business Insider.

 Principala sursă de venit a miliardarului este Amazon, companie pe care a fondat-o în 1994. În prezent, este CEO şi deţine 16% din companie, ceea ce îl face principalul acţionar în cadrul firmei.

Amazon s-a transformat în ultimii ani într-un brand care atinge toate aspectele vieţii şi a crescut prin achiziţii şi investiţii constante. În 2009, Amazon a achiziţionat retailer-ul online Zappos pentru 1,2 miliarde de dolari. Amazon a cumpărat Whole Foods în 2017, o companie care comercializează alimente naturale, în urma unei afaceri de 13,7 miliarde de dolari, fapt ce i-a oferit companiei lui Bezos 18% din totalul pieţei online de alimente din Statele Unite. În februarie 2018, compania a lansat Amazon Web Services, o afacere de 17,5 miliare de dolari concentrată asupra computerizării de tip cloud.

În mod deloc surprinzător, cel mai bogat om din lume este unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri din SUA. Bezos deţine o proprietate de 17.000 m² în Medina, Washington care este evaluată la 25 milioane de dolari. Casa lui Bezos se învecinează cu o proprietate de a lui Bill Gates, al doilea cel mai bogat om de pe planetă. Bezos mai deţine o locuinţă de 23 de milioane de dolari în Washington DC care se învecinează cu proprietăţile cuplului Obama şi ale Ivankăi Trump. În plus, mai deţine o vilă de 25 de milioane de dolari în Beverly Hills şi trei apartamente în New York, evaluate la 75 de milioane de dolari. Însă cea mai mare proprietate a miliardarului este un ranch de aproximativ 13 hectare în Van Horn, Texas.

Pentru a putea ajunge în timp util de la o proprietate la alta, Bezos deţine un avion Gulfstream de 65 de milioane de dolari. Prin comparaţie cu o bună parte dintre primii miliardari ai planetei, Bezos nu se angajează prea des în acte de caritate.

Bezos investeşte şi finanţează în mod public mai mult proiecte. În 2013, a finanţat o expediţie de recuperare a motoarelor de rachetă pierdute timpul misiunii Apollo 12 în oceanul Atlantic. În 2018, Bezos finanţat cu 42 milioane de dolari un proiect de construire a unui ceas care poate funcţiona fără oprire timp de 10.000 de ani.

În plus, miliardarul a făcut un număr semnificativ de investiţii prin firma de capital de risc Bezos Expeditions, prin intermediul căreia a investit în Google, Uber, Airbnb şi Washington Post, ziar pe care l-a cumpărat în 2013 pentru 250 de milioane de dolari.

Racheta New Sheppard, un al proiect al lui Bezos, a terminat până în prezent un număr de zboruri de testare, urmând să se lucreze la o nouă rachetă, mai mare, numită New Glenn. Pe deasupra, Bezos urmăreşte să fie unul dintre primii oameni care vor ajuta la colonizarea Sistemului Solar, misiune care ocupă locul întâi în topul priorităţilor sale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.