Cum functioneaza leasing-ul operational

Postat la 08 octombrie 2009 605 afişări

Folosesti masina, dar nu esti proprietar, iar la finalul contractului o restitui. Iar, mai nou, totul se rezolva la sediul dealer-ului. Asa poate fi descris noul program de leasing operational lansat de Porsche Finance Group.

Acest tip de leasing este, de fapt, un mecanism de finantare care permite unei companii sa utilizeze o masina strict pe perioada in care are nevoie de ea. Ratele lunare sunt fixe, se stabilesc la debutul contractului si sunt calculate, printre altele, in functie de perioada de inchiriere si de estimarea numarului de kilometri ce urmeaza sa fie parcursi. "Durata medie pentru care clientii solicita autoturismele este de trei ani", a precizat Bogdan Antohe, director divizie Management de Flote.

Potrivit reprezentantilor companiei, avantajele leasing-ului operational pentru client sunt lipsa de lichiditati imediate necesare, claritatea costurilor (ratele sunt egale), dar si faptul ca la finalul contractului masina este predata, deci nu exista eforturi ale clientului pentru revanzarea ei. In plus, acest tip de leasing ofera o solutie eficienta pentru administrarea costurilor, ratele fiind 100% deductibile fiscal.

Pe de alta parte, pretul ratei lunare se apropie de cel pentru un contract de leasing normal, chiar daca masina nu va fi proprietatea utilizatorului, si, in plus, programul "Rabla" nu este compatibil cu acest tip de finantare. "Ceea ce ofera nou acest sistem fata de unul obisnuit este faptul ca leasing-ul operational poate fi contractat direct in showroom, adica la dealer, iar raspunsul privind aprobarea dosarului vine in 48 de ore", a declarat Kurt Leitner, CEO Porsche Finance Group. Prin acest program, Porsche vizeaza mai ales segmentul companiilor (corporatii, IMM-uri sau PFA-uri), dar si persoane fizice care isi schimba frecvent masina.

Pana la sfarsitul anului, compania va recupera circa 100 de masini, in urma ajungerii unor contracte de leasing operational la scadenta, semnate in anul 2006. Autovehiculele aduse de clienti dupa perioada contractuala vor fi revandute, la nivel national, prin reteaua de 90 de dealeri. Spre exemplu, pretul unei Skoda Fabia ajunge la 5.000 de euro la revanzare (circa jumatate din pretul unui model nou) dupa o perioada contractuala de trei ani.

"In prezent, avem 2.700 de masini, aferente contractelor de leasing operational, si vrem sa ajungem pana la finele anului la o flota de 2.900-3.000 de masini. Pentru 2010, estimam o crestere de 15% a numarului de masini noi contractate", a precizat Bogdan Antohe. 200 de clienti aveau contracte active pe segmentul de leasing operational in luna septembrie prin Porsche Mobility.

Una din doua masini vandute de importatorul Porsche Romania a fost finantata prin leasing sau credit in cadrul Porsche Finance Group.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-functioneaza-leasing-ul-operational-4972406
4972406
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.