Cum distingem fructele sănătoase de cele cu substanţe chimice?

Postat la 09 iunie 2022 111 afişări

Cum distingem fructele sănătoase de cele cu substanţe chimice?

Cum putem să ne dăm seama că fructele sunt pline de substanţe chimice?

Uneori este dificil să alegi fructe sănătoase fără substanţe chimice, deoarece mulţi producători şi vânzători tratează fructele pentru a le păstra proaspete şi atractive cât mai mult timp posibil.

Este foarte important să ştim să alegem fructe coapte, proaspete, care nu au fost tratate cu substanţe chimice.

Majoritatea fructelor şi legumelor pot fi păstrate timp de cel puţin câteva săptămâni, dacă condiţiile sunt potrivite. Până la aproximativ 10% din fructele şi legumele noastre „proaspete” au provenit din străinătate.

Fructele sunt refrigerate cât mai repede posibil după recoltare, astfel încât să se deterioreze mult mai lent. Dar oare noi cum putem să ne dăm seama când acestea sunt pline de substanţe chimice?

Banana

Bananele sunt fructe populare şi ieftine, care sunt disponibile în magazine pe tot parcursul anului. Consumul de banane este foarte bun pentru sănătate, aşa că mulţi oameni le cumpără.

Pentru a alege banane proaspete şi sănătoase, fără substanţe chimice, trebuie să acordaţi atenţie aspectului lor. Dacă coaja fructului este galbenă, dar tulpinile sunt încă verzi, atunci înseamnă că au fost tratate cu substanţe chimice.

Bananele coapte şi proaspete au o culoare galbenă atractivă, coaja netedă impecabilă, fără urme. Ele pot avea mici pete negre sau maro închis la suprafaţă. Când fructul este stors, se simte moliciunea acestuia.

Înainte de a mânca fructele, trebuie să le clătiţi sub jet de apă timp de câteva minute pentru a elimina toate substanţele nocive.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fructe,
timp,
posibilitate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.