Cum comunică Generaţia Z: fără reguli gramaticale, cuvinte scurtate sau abreviate şi semne de punctuaţie rar folosite

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 06 iunie 2016 816 afişări

Cum comunică Generaţia Z: fără reguli gramaticale, cuvinte scurtate sau abreviate şi semne de punctuaţie rar folosite

Datorită smartphone-urilor, tabletelor şi Wi-Fi-ului, generaţia Z este cea mai avansată din punct de vedere tehnologic, potrivit unui studiu realizat de EXACT Cercetare şi Consultanţă la finalul anului trecut.

„Încă de la vârste foarte fragede, membrii acestei generaţii au aptitudinile necesare gestionării dispozitivelor ce le permit să obţină în doar câteva secunde ceea ce au nevoie: filme online, aplicaţii online, internet research şi, cel mai important - interacţiune umană, prin jocuri online, forumuri şi comunităţi, social media, blogging şi vlogging”, afirmă Lăcrămioara Loghin, coordonatorul studiului.

Ei sunt extrem de interesaţi de cele mai noi tehnologii de comunicare, fiind dornici să testeze şi să folosească cele mai la modă gadget-uri. Ca şi canale de comunicare, preferă mesageria instant (fie că e vorba de Whatsapp, ori cea aparţinând reţelelor sociale), în detrimentul celor clasice (apel voce, SMS). Răbdarea lor se limitează la secunde şi acesta este motivul pentru care aşteaptă ca tehnologia să lucreze pentru ei la o atingere de ecran.

Fie că este vorba despre mesaj instant, chat sau mesaj privat aparţinând reţelelor sociale, textul reprezintă principala formă de comunicare pentru Generaţia Z. Fiind mereu pe grabă, tinerii şi-au adaptat comunicarea scrisă, folosind cel mai adesea (pe lângă abrevieri) emoticoane, dar şi stickere digitale, meme-uri şi clipuri video.

Tonul relaxat din comunicarea orală este întâlnit şi în cea scrisă. Fără a urma reguli gramaticale, cuvintele sunt scurtate sau abreviate, în timp ce semnele de punctuaţie sunt rar folosite. De multe ori, mesajele au o semnificaţie multiplă, lăsând loc de interpretare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-comunica-generatia-z-fara-reguli-gramaticale-cuvinte-scurtate-sau-abreviate-si-semne-de-punctuatie-rar-folosite-15438362
15438362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.