Cum au evoluat salariile din România în 2018? - VIDEO

Autor: Adelina Mihai Postat la 27 februarie 2019 112 afişări

Avem o creştere de 15% a salariilor cu un salariu mediu net, care a ajuns la 2.700 de lei.

Cel mai bine plătiţi sunt programatorii, cu 6.500 de lei net, iar cel mai prost plătiţi sunt angajaţii din HoReCa cu mai puţin de 1.600 de lei net. S-au creat 96.000 de joburi noi, cele mai multe în IT&C, comerţ şi HoReCa. Numărul de salariaţi este la nivel maxim al ultimilor 20 de ani - 4.950.000. Şomajul este de de 3,3%, iar o rata a şomajului de peste 8% există în Vaslui şi Teleorman. În Bucureşti, şomajul este de sub 1%.

Piaţa muncii plânge după candidaţi, salariile rămân tot mai mici în anumite domenii, deşi a crescut salariul minim, oamenii continua să plece din ţară. Industria concentrează cea mai mare parte a salariaţilor din mediul privat din România, cu peste 1,4 milioane de angajaţi dintr-un total de 3,5 milioane de angajaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
romania,
evolutie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.