Un partid anunţă că parlamentarii săi vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu magistraţii

Postat la 04 martie 2019 23 afişări

Parlamentarii şi europarlamentarii din PNL vor purta, luni, banderole albe în semn de solidaritate cu magistraţii care protestează faţă de OUG 7, care modifică din nou legile justiţiei. Decizia a fost luată în Biroul Executiv şi anunţată de liderul partidului, Ludovic Orban.

Un partid anunţă că parlamentarii săi vor purta banderole albe în semn de solidaritate cu magistraţii

„Am recomandat reprezentanţilor PNL, în special parlamentarilor, europarlamentarilor, ca astăzi să purtăm aceste banderole în semn de solidaritate cu protestul magistraţilor împotriva OUG 7, pentru că astăzi va avea loc un protest amplu în foarte multe Parchete, în foarte multe judecătorii, tribunale, iar mesajul nostru este unul de solidaritate şi de susţinere a revendicărilor legitime ale magistraţilor, mai precis abrogarea OUG 7 şi desfiinţarea acestei Secţii speciale de investigare a infracţiunilor realizate de magistraţi care a căpătat aspectul unui pluton de execuţie al magistraţilor independenţi, în care comanda foc o dă ministrul Justiţiei la ordinul lui Dragnea”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al PNL.

 

Întrebat dacă PNL va avea şi alte acţiuni privind magistraţii şi protestul anunţat de aceştia, Orban a afirmat că PNL susţine independenţa justiţiei şi că va lua cu siguranţă măsuri împotriva modificărilor aduse la legile justiţiei.

 

„Cu siguranţă. Am participat, chiar dacă nu eu personal, dar foarte mulţi membrii simpatizanţi ai PNL, suntem într-o campanie de infromare pentru ca cetăţenii români să cunoască despre ce e vorba în OUG 7 şi în alte OUG care au fost emise pe şustache de Guvern iar punctul de vedere al PNL este simplu: noi susţinem independenţa justitiei, funcţionarea puterii judecătoreşti ca o putere de sine stătătoare în stat, susţinem accesul liber al cetăţenilor la justiţiei şi respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români”, a adăugat Orban.

 

Despre OUG 7/2019 care modifică legile justiţiei a vorbit şi deputatul liberal Ionuţ Stroe, care a anunţat că miercuri va avea loc la Paris şedinţa Comisiei de monitorizare a APCE la Paris pe agenda căreia se află solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru redactarea unei în legătură cu OUG 7, OUG 90 şi OUG 92.

 

„Este un semn pozitiv şi apreciem în mod evident reacţia foarte rapidă a partenerilor noştri europeni în legătură cu solicitarea noastră pentru redactarea acestei opinii. Acest lucru demonstrează fără niciun dubiu că oficialii europeni şi partenerii europeni ai acestei ţări înţeleg foarte bine gravitatea situaţiei generată de adoptarea acestei Ordonanţe, care în mod intenţionat induce haos în întregul sistem judiciar. (...) Este nevoie urgentă de corectarea acestei situaţii”, a afirmat Ionuţ Stroe, la Parlament.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
magistrati,
solidaritate,
semn

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.