Cum au ajuns arabii din Qatar să inunde economia germană cu zeci de MILIARDE de euro

Postat la 04 septembrie 2018 260 afişări

Qatarul, cea mai bogată ţară a lumii, a anunţat recent că va face noi inves­tiţii, de ordinul miliardelor de do­lari, în Germania, cea mai mare eco­nomie europeană. Nemţii, la rândul lor, vor să-şi crească susţinerea economică pentru cel mai sărac continent, Africa.

Cum au ajuns arabii din Qatar să inunde economia germană cu zeci de MILIARDE de euro

Qatar, deja acţionar în cadrul VW şi Deutsche Bank, va face noi investiţii în Germania, a anunţat recent ministrul de finanţe al ţării, potrivit Handelsblatt.

 

Qatarul deţine deja participaţii în cadrul VW, Deutsche Bank, Siemens, Hochtief şi Solarworld, dar acestea nu sunt suficiente pentru exportatorul arab de petrol şi gaze naturale. „Considerăm Germania drept un jucător vital în economia mondială şi suntem foarte optimişti cu privire la piaţa germană“, a declarat ministrul de finanţe qatarez Ali Sharif al-Emadi pentru Handelsblatt. „Delegaţia noastră va anunţa noi investiţii majore.“

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.